Data Tresor Disc Hungary

Írd meg egyszer, olvasd örökké!

Data Tresor Disc - Gyakran ismételt kérdések:

1. Néhány kisebb fájl felírása után, némelyik DVD olvasó nem ismeri fel a megírt DTD lemezt.

DTD lemez többmenetes írásánál, ha minden egyes írásnál kevesebb mint 1GB-ot írunk fel a lemezre, olvasási problémát okozhat.
Abban az esetben amikor az írott adat kevesebb mint 1 GB és a lemezt nem zárjuk le, némelyik DVD író nem fogja beolvasni vagy üresnek érzékeli a megírt lemezt.
Ez a jelenség csak a DVD formátumú lemezeknél fordulhat elő, CD lemezeknél nem.
A leginkább ajánlott módszer: próbáljuk meg egy lépésben teleírni a lemezt és lezárni. Ebben az esetben nem találkozhat a fenti hibák egyikével sem.

2. Mit jelent a többmenetes lemez?

Ezt a funkciót főként biztonsági mentésekre használják. Az összes optikai tároló eszköz (CD/DVD stb.) jelzi, hogy ha törölhető vagy újraírható az adat rajta.
Minden menet (session) áll egy bekezdésből (Lead-in) és egy lezárásból (Lead-out) és minden egyes bekezdés és lezárás a lemez kapacitásából vesz el.
Ezért elképzelhető az, hogy ha többször írunk a lemezre akkor összességében, nem sikerül 4,7Gb-nyi adatot ráírni! Minél többször írunk a lemezre annál kevesebb adatot írhatunk rá. Némelyik régi DVD író nem fogja tudni beolvasni a többmenetes lemezt mivel nem látja az összes "menetet".

3. Miért csak egyes írókkal tudom megírni a DTD lemezt?

A fém-kerámia réteg megírásához nagyobb lézerenergiára van szükség egy általános DVD-vel szemben, és ezt nem minden író képes leadni.
A DTD-k írását több fajta DVD íróval kipróbáltuk ezek között voltak: külső és belső DVD írók, notebook DVD írók, vékony (slim) DVD írók.

4. DTD-re való írás után, miért van az, hogy néhány író helyesen DVD+R-ként és néhány író pedig DVD+RW-ként ismeri fel a lemezt?

A DTD lemez egy DVD+R formátumú média. Néhány DVD író a DTD lemez alacsonyabb fényvisszaverő képességének köszönhetően félreértelmezi a jeleket és ezért DVD+RW lemeznek ismeri fel.

5. Lehetséges-e az, hogy a DTD lemezek beolvasása több ideig tart egy átlagos lemez beolvasásánál?

Igen, ez azért van mert a DTD lemezek alacsonyabb fényvisszaverődéssel rendelkeznek mint más általános DVD+R.

Data Tresor Disc DVD Felhasználás